Говернмент оф Монтенегро, Парт 2

Trinaesti član crnogorskog Ustava garantuje ravnopravnost ćiriličnog i latiničnog pisma. Ipak, praksi se ponekad dešava da se ustavom zagarantovano pravo primjenjuje ne samo na crnogorski, već i na engleski jezik.

Kao internet senzacija je regionom (a i šire) odjeknula vijest kada su 2014. godine na crnogorskoj verziji internet stranice Vlade Crne Gore postavili javni poziv “А ПУБЛИЦ ИНВИТАТИОН” na engleskom jeziku. I kao takav, mogao je da se konvertuje na ćirilici.

а публиц инвитатион...

Тхис ис а публиц инвитатион…

Ipak, nastavak ove priče je 2015. godine dobio i drugi dio. Radi se o objavljivanju strateški važnog dokumenta, СЕЦТОР ПЛАННИНГ ДОЦУМЕНТ-а na vladinoj stranici Ministarstva ekonomije. Autor koji se potpisao samo kao “m” omogućio je i Доwнлоад istog dokumenta, koji je doduše na latinici.

... анд сецтор планнинг доцумент

… анд сецтор планнинг доцумент…

Pored сецтор планинг доцумента, objavljen je još jedan strateški važan dokument – Индицативе Стратегу Папер фор Монтенегро. I njegov Доwнлоад je takođe omogućio tajanstveni mr. M.

Индицативе Стратегу Папер фор Монтенегро

… енд ласт бут нот тхе леаст – тхе Индицативе Стратегy Папер фор Монтенегро!

Ako želite da vidite kako je to izgledalo uživo, kliknite na dugme ispod.

СЕЦТОР ПЛАННИНГ ДОЦУМЕНТГовенмент оф Монтенегро Ориџинал линкГовенмент оф Монтенегро ИНДИЦАТИВЕ СТРАТЕГУ ПАПЕР ФОР МОНТЕНЕГРОГовенмент оф Монтенегро Ориџинал линкГовенмент оф Монтенегро