Google blokira Crnu Goru!

Riječ MONTENEGRO nepoželjna u Guglovoj pretrazi!

Google jednostavno ne može zamisliti riječ “Montenegro” u svom pretraživaču.

Probajte recimo ukucati nazive nekih država, recimo serb.. , croa…, bosn.., maced.. i odmah ćete u dotičnom pretraživaču dobiti ponuđene “sugestije” završetaka naziva, i još dodatne opcije koje idu uz to – himna, zastava, jezik, sport, fudbal… Međutim, to nije slučaj i sa Montenegrom.

Montenegro na google-u bez mogućnosti automatskog završetka riječi

Zapravo, ova riječ ne da je omržena nego njenim ukucavanjem Google prekida bilo koji oblik saradnje u slučaju pomoći oko traženja. Isto tako, dok pokušavate ukucati riječ Montenegro u bilo koju pretragu korporacije Google (tipa search, maps, Youtube, adds, … bilo šta), dobit ćete prijedloge tipa Monterrey, Montene, Monteno, Montserrat, Montenegria… Ma bilo što tražite od Googla, samo ne tražite termin “Montenegro”!!

Takođe, zbog nepoznavanja novije geografije od strane Googla, prilikom registracije pojedinih usluga često ćete morati biti primorani da “odaberete” neku drugu državu, jer Montenegro se jednostavno ne nalazi na popisu!

Ipak, da u potpunosti Google ne mrzi Crnu Goru pokazuje činjenica da ukucavanjem riječi Crna dobijate prijedlog dodatne riječi – Gora. Da li je u pitanju netrpeljivost Googla prema Montenegru ili razlog što Google ne može da razlikuje pojam Monte Negro od N-worda, prosudite sami.

U međuvremenu na Youtubeu pronađite muzički hit ljeta 2012. godine od grupe Who See – Reggaeton Monterrey. Ili pogledati nastup čuvenog italijanskog pjevača Montenera na Euroviziji.